Deze keer in Letterpalet

Codex Rotundus

De Hildesheimer Dombibliotheek bewaart een handschrift uit de 15e eeuw dat door zijn uitzonderlijke vorm de aandacht trekt. Deze Codex Rotundus is een rond gebedenboek en heeft een doorsnee van slechts negen centimeter. Waarom is dit handschrift rond? En waar komt het vandaan? In de Hildesheimer Dombibliotheek vonden wij alle antwoorden.
 

 

3-d Effect en Schaduwspel

In Letterpalet 121 is al een begin gemaakt met de uitleg over hoe je schaduw kunt aanbrengen. Door verschillende oefeningen laten we je meer mogelijkheden van het schaduwen zien. 

Letters op glas

Heb je al kunnen oefenen met handletteren? Dan gaan we nu een stap verder door je te vertellen hoe je een tekst maakt op een glazen pot, vaas of bierglas. Dit worden vast je meest favoriete cadeautjes. 
Achtergrond stempelen

Dat je op verschillende manieren een gekleurde achtergrond kunt maken, dat weten we. Maar deze manier is zó simpel, lees hoe dat gaat in Letterpalet 
Panoramaboekje

Twee kleine werkstukjes kun je in dit boekje verwerken. 

 

De Ontvoering

Het boek "De ontvoering" van Mette Newth maakte grote indruk op Regi Ewalts. Zij haalde hier inspiratie uit voor een kalligrafie werkstuk.


 Letterpalet is een tijdschrift voor creatieve kalligrafie.
Letterpalet verschijnt 4x per jaar, met de wisseling van de seizoenen: in maart, juni, september en december.
Bij het abonnement van Letterpalet ontvangt u een kortingskaart, waarmee u bij diverse zaken door heel Nederland en België korting krijgt bij aankopen op kalligrafiegebied. Bovendien kunt u uw kalligrafie inkopen met 10% korting doen bij Calli art.
Bij Letterpalet staat het plezier van kalligraferen voorop.
 

Nieuwsgierig geworden? U kunt abonnee van Letterpalet worden door contact met ons op te nemen via e-mail: calliart@kalligrafie.com of via de webshop van www.kalligrafie.com onder de link "Letterpalet".